Monday, May 9, 2011

a day that wrote new experience.

exam tggal lagi 1 paper saja lagi. hehe. paper biomechanics menyusul selepas paper fisiologi yg agak menghampakan tdi.

then, as for mngubati segala kehampaan after paper yg menghmpakan itu sya telah ke pasar mlm la ngn dak2 kos nie. pusing2 pasar mlm, i just bought a glass of air tauhu aka air soya la. cannot find anything that suite my hunger. why? because i'm freaking begging for mcd! haha. along the way kat pasar mlm tu mmbe2 tnya ' mira, nk bli apa?' jawapannya ' burger mcd ada x kat sini'. haha. sangat kurg bijak mncari bnda itu di pasar mlm.
but then, keinginan dipenuhi apabila dua shbat saya kata ' mira nk mcd ke? jum g kl sentral' waahhh!! bersyukur ke hadrat ilahi sbb mnjwab doa dalam hati nk mkn mcd dri sejak bla ntah. punya lama smpan! kempunan taw x!!

shinning eyes dajak ke mcd kl sentral. haha :P

so, mira, put n ila ( mreka yg menemani sya! tq!) nek la tren rapid untuk ke kl sentral :) bayar tiket rapid RM1.60 then nek tren.. haha. tu pon nk bgtawu, smpai2 kl sentral mata trus mencari2 mcd dimana. haha. then..........

mcd dah jmpa!!

then kami pon beratur dan buat la order masing.. sya order double cheese burger! nk mkn sangat!!
jgn la caya sangat yg triple tu. kempunan pun mkn double ja. haha :P

masa kitorg tgah2 mkn, suddenly dtg sorg pakcik nie.. dduk sebelah meja kitorang smbil buat tnda isyarat. ohh.. dia pekak, pastu dia hulur kat kitorg kad. dalam kad tu tulis la dia golongan kurg upaya n nk jual hasil kraf tgn diorg.. satu RM10.
saya ngn put bersepakat nk share2 duit bli la satu. dapat keychain satu. put smpan dlu, sbb share2 kn. sem dpan aku plak pnya giliran kot put! haha.

moral nk cta kt sini, kalau golongan2 mcm tu tolong saja :) mmg kadang2 ada org gunakn taktik2 mcm nie nk tipu masyarakat. itu satu bnda yg xptut kta bwat. mnggunakan penipuan untuk cri rezeki, sedangkn golongan yg sebenarnya mcm tu masih reti nk ikhtiar mncari duit. bkan meletakkan kekurangan mereka untuk dpt simpati semata2.
kesian la tgok golongan2 mcm nie. jual brg yg mereka mmpu nk hasilkan adalah salah satu cara diorg nk dapat duit dan tmpung kehidupan. mcm kita jgak musia biasa. bila dah xtawu mcm mna nk cari duit, msti terpikir nk bniaga. mcm tu la jgak golongan2 nie.

so jgnla mnegetepikn usaha mereka semata2 krana kekurangan mereka. ubah mentaliti kita, mereka juga ada hak nk meneruskan kehidupan. jangan terlalu dibuai kesempurnaan smpai melupakn mereka yg kurang sempurna dan memerlukan bantuan.

till then,



No comments: